UPOZNAJTE BLACK ANGUS

Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda. Njegov cilj bio je da uzgaji goveda koja bi bila otporna na surova klimatska uslova i koja bi pružala visokokvalitetno meso.

Bafan je pažljivo birao goveda koja su bila najotpornija, najbolje prilagođena i najukusnija. Kombinujući različite linije goveda, uspeo je da stvori rasu koja je kasnije postala poznata kao Aberdeen Angus, ili jednostavno Angus. Ova rasa je brzo stekla reputaciju zbog svoje izdržljivosti i ukusnog mesa, postajući omiljen izbor uzgajivača širom sveta.

Međutim, u Sjedinjenim Američkim Državama, Angus goveda su doživela dodatnu transformaciju. Tokom 19. veka, škotski Angus govedari su preneli svoja goveda u Ameriku, u potrazi za novim tržištima. Ova goveda su se adaptirala na američke uslove i pod uticajem različitih ishrane i životnih uslova, dobila su posebne karakteristike.

Ova američka verzija Angus goveda, koja je poznata kao Black Angus, brzo je postala sinonim za vrhunsko meso. Uzgajivači su primetili da ova goveda proizvode meso koje je nežno, sočno i izuzetno ukusno. Crna boja njihove dlake i karakteristična mramorisanost (prožimanje masnoće) u mesu dali su im prepoznatljiv izgled i ukus.

Dan-danas, Black Angus meso se smatra “Crème de la crème” kada je u pitanju goveđe meso. Pažljivo birane i uzgajane stoke, koja se hrane kvalitetnom hranom i tretiraju s posebnom pažnjom, obezbeđuju da svaki zalogaj ovog mesa bude pravo uživanje. Restorani širom sveta ponosno ističu da koriste Black Angus meso u svojim jelima, znajući da će impresionirati svoje goste.

Dakle, ako ste ikada imali priliku da probate Black Angus meso, verovatno znate o čemu govorim. Ako niste, svakako bi trebalo da probate.

NAJNOVIJE

UPOZNAJTE BLACK ANGUS

Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.

Tex-Mex uz Black Angus burgere

Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...

Black Angus by Forte na Festivalu burgera u Beogradu

Burger od junećeg mesa rase Black Angus je postao sinonim za vrhunski burger. S toga ne čudi što nam je upućen poziv za učešće