Black Angus by Forte gulaš sa pivom

Sastojci:

1 kašika masti
500 g BlackAangus by Forte mesa za gulaš
100 g mesnate slanine
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
3 krupne glavice crnog luka
1 kašika brašna
300 ml crnog piva (Guinness)
2 kašike paradajz pirea (paste)
800 ml tople vode
1 šargarepa
1 list lovora
2 čena belog luka
prstohvat majčine dušice

Priprema:

U šerpu staviti mast i sačekati da se razgreje. Dodati meso, začiniti ga i na umerenoj temperaturi propržiti sa svih strana, toliko da dobije rumenu boju. Zatim, propženo meso izvaditi iz šerpe i ostaviti sa strane.
U istoj posudi u kojoj se pržilo meso nastaviti prženje ostalih sastojaka. Ako je posuda “suva” tj. ako nema dovoljno masti, dodati oko ½ kašike masti. Zatim, dodati sitno ceckan crni luk i dinstati dok ne omekša.
Nakon toga dodati sitno isečenu mesnatu slaninu i nastaviti prpženje sve dok slanina ne dobije rumenu boju. Tome dodati beli luk i očišćenu, na krupnije komade isečenu, šargarepu, pa kratko propržiti.
Zatim, sve posuti kašikom brašna i propržiti minut-dva, uz mešanje.
Dodati list lovora, majčinu dušicu, pivo, paradajz pire i toplu vodu, pa sve dobro promešati da se pasta i prethodno dodato brašno dobro rastvore.
Kada tečnost provri, dodati proprženo meso (i sokove koje je tokom stajanja opustilo). Ako je potrebno naliti još malo tečnosti koliko da prekrije meso. Poklopiti i ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi oko sat i po tj. dok meso ne postane mekano.
Pred kraj kuvanja skoniti poklopac i ostaviti gulaš da se krčka još desetak minuta.  Po potrebi, dodatno začiniti jelo.

– Ukoliko ne konzumirate alkohol, recimo   da aromu piva možete zameniti ovom mešavinom:
2 šolje vode +1 kašičica #WorchestershireSauce (vorčester sos) + 2 juneće kocke za supu.


– Ne savetujem da pre prženja meso uvaljate u brašno jer tako obrađeno meso neće moći lepo da se isprži sa svih strana, a brašno se uhvati za dno posude pa je posle teže nastaviti redosled kuvanja.

NAJNOVIJE

UPOZNAJTE BLACK ANGUS

Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.

Tex-Mex uz Black Angus burgere

Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...

Black Angus by Forte na Festivalu burgera u Beogradu

Burger od junećeg mesa rase Black Angus je postao sinonim za vrhunski burger. S toga ne čudi što nam je upućen poziv za učešće