UPOZNAJTE BLACK ANGUS
Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.
Za dobar gulaš je najvažnije dobro meso. Pošto je do dobrog komada teško doći, obično za gulaš u mesarama kupujem juneći ili teleći but. Za poslednji koji sam pravila koristila sam Black Angus meso od najmekših delova vrata i plećke a pred kraj kuvanja sam dodala još i kockicu čokolade. Rečima ne mogu opisati koliko je ukus ovog gulaša bio dobar, te vam iskreno preporučujem da ispobate ovaj recept.
RECEPT
Sastojci:
1 kg junećeg buta
5-6 glavica crvenog luka
1 šargarepa
50 g celera
1 čaša crvenog vina
1 čaša bujona
2 kašike dimljene paprike
3 kašike pirea od paradajza
1 kašičica začina za gulaš Spice up
1 kašičica lovora
1 kašika Worčester sosa
So
Biber
Kockica – dve crne čokolade
Priprema:
Korak 1 – Luk iseckajte na režnjeve i prodinstajte na ulju. Šargarepu i celer usitnite u secku, dodajte luk i nastavim sa dinstanjem.
Korak 2 – Meso iseckajte na kockice (ja uglavnom zamolim mesara da to uradi umesto mene) i dodajte ga u povrće.
Korak 3 – U ovom koraku dodajete začine: prvo ide čaša vina koji pustite da se ukuva desetak minuta. Zatim ide ostatak nabrojanih začina i na kraju bujon. Sve to zajedno krčkate sat i po do dva tj. što se duže bude kuvalo to će meso biti mekše i sočnije.
Korak 4 – Za kraj ostavljate poslednji, ali po meni i najbitniji začin – kockica čokolade koja svemu daje poseban šmek. Gulaš služite sa prilogom po želju, kod mene je tu uglavnom krompir pire.
Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.
Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...
Burger od junećeg mesa rase Black Angus je postao sinonim za vrhunski burger. S toga ne čudi što nam je upućen poziv za učešće