BLOG

BLACK ANGUS GULAŠ

Za dobar gulaš je najvažnije dobro meso. Pošto je do dobrog komada teško doći, obično za gulaš u mesarama kupujem juneći ili teleći but. Za poslednji koji sam pravila koristila sam Black Angus meso od najmekših delova vrata i plećke a pred kraj kuvanja sam dodala još i kockicu čokolade. Rečima ne mogu opisati koliko je ukus ovog gulaša bio dobar, te vam iskreno preporučujem da ispobate ovaj recept.

RECEPT

Sastojci:
1 kg junećeg buta
5-6 glavica crvenog luka
1 šargarepa
50 g celera
1 čaša crvenog vina
1 čaša bujona
2 kašike dimljene paprike
3 kašike pirea od paradajza
1 kašičica začina za gulaš Spice up
1 kašičica lovora
1 kašika Worčester sosa
So
Biber
Kockica – dve crne čokolade


Priprema:
Korak 1 – Luk iseckajte na režnjeve i prodinstajte na ulju. Šargarepu i celer usitnite u secku, dodajte luk i nastavim sa dinstanjem.
Korak 2 – Meso iseckajte na kockice (ja uglavnom zamolim mesara da to uradi umesto mene) i dodajte ga u povrće.
Korak 3 – U ovom koraku dodajete začine: prvo ide čaša vina koji pustite da se ukuva desetak minuta. Zatim ide ostatak nabrojanih začina i na kraju bujon. Sve to zajedno krčkate sat i po do dva tj. što se duže bude kuvalo to će meso biti mekše i sočnije.
Korak 4 – Za kraj ostavljate poslednji, ali po meni i najbitniji začin – kockica čokolade koja svemu daje poseban šmek. Gulaš služite sa prilogom po želju, kod mene je tu uglavnom krompir pire.

NAJNOVIJE

UPOZNAJTE BLACK ANGUS

Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.

Tex-Mex uz Black Angus burgere

Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...

Black Angus by Forte na Festivalu burgera u Beogradu

Burger od junećeg mesa rase Black Angus je postao sinonim za vrhunski burger. S toga ne čudi što nam je upućen poziv za učešće