Tex-Mex uz Black Angus burgere
Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...
Porcija rozbratne od 100g sadrži oko 206 kalorija i 28,5 grama proteina. Sa manje od 4,5 grama zasićenih masti i manje od 95 miligrama holesterola, ovaj deo junetine spada u “posnije” komade (prema klasifikaciji Ministarstva za poljoprivredu Sjedinjenih Država). Dobar je izvor vitamina grupe B koji podržavaju vaša crvena krvna zrnca, kao i minerala cinka, fosfora i selena. Obezbeđuje razumnu dozu gvožđa, mada manje nego što biste je dobili u porciji spanaća, ovsene kaše ili tamne čokolade.
Najskuplje meso je u centru
Mnogi ne znaju da se najskuplji komadi mesa seku iz centralnog dela goveda, a to su leđa ili rebra. Zašto je meso u centralnom delu najskuplje? Meso goveda je mekše što je dalje od rogova i kopita. Mišići nogu i vrata snose najveći teret pokreta, pa samim tim moraju biti najčvršći. Zbog toga je meso iz ovih delova tvrđe.
Leđa i rebra su u središtu životinje i u poređenju sa vratnim i mišićima nogu, mngo manje su opterećeni, pa su ovi mišići mekši. Primer mekih komada junećeg mesa je rozbratna, sa T-bone stekom i file minjonom. Ovi komadi su uvek rado traženi od strane vrhunskih restorana.
Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...
Black Angus by Forte burgere možete probati u restoranu “Burgerlyhills” u mirnom delu Beograda, na Senjaku u ulici Sanje Živanovića 28. Takođe vrše dostavu na željenu adresu putem Wolt aplikacije.
Burger od junećeg mesa rase Black Angus je postao sinonim za vrhunski burger. S toga ne čudi što nam je upućen poziv za učešće