UPOZNAJTE BLACK ANGUS
Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.
Pre nekoliko godina Angus meso je doživelo bum u velikim svetskim lancima brze hrane, kao svojevrsni delikates i nešto što je do tad bilo rezervisano samo za specijalizovane stejk i gril restorane.
Angus juneće meso je možda najmasovnije uplivalo na tržište kroz ogromne lance fast fud restorana kao što su McDonalds i Burger King. Verovatno još jedan marketinški pokušaj da se osveži asortiman i ponudi nešto kvalitetnije i hranjivije u odnosu na njihov tradicionalan meni i tako pridobije armija ljudi, koja zbog negativne kampanje koju prati konzumiranje fast fud hrane, jednostavno ne dolazi u njihove objekte.
Tržište koje propagira zdrav pristup životu, a na prvom mestu zdravu ishranu, svakim danom raste i sve više je ljudi koji paze šta jedu. Meso je i dalje jedna od najzastupljenijih namirnica u ishrani, ali i tu se pojavljuje razlika, pojedine vrste mesa smatraju se zdravijim, što zbog načina uzgoja životinja, što zbog njihove hranjive vrednosti (količine masti i proteina).
Zato ne čudi zašto jedan McDonalds pompezno najavljuje mesec svojevrsnog delikatesa, Angus burger, naglašavajući jedistven ukus ovog mesa, kao i bitan detalj da je ovo meso ujedno i veoma zdravo.
Da se podsetimo da rasa Black Angus goveda svoju izdašnost i kvalitet u muskulaturi duguje upravo svežoj ishrani koja uključuje veliki unos trave, pa ne čudi zašto je ovo meso bogato nutrijentima, a ukus fantastičan. Ono što ga čini izuzetno sočnim je mramorisanost ili prošaranost masnoćom.
Uzgoj ove rase je strogo kontrolisan i kao takav spada u grupu namirnica koje se, između ostalog, zbog načina odgoja odlikuju visokim kvalitetom.
Zašto se sve više Black Angus meso smatra zdravom hranom idealnom za sportiste, pročitajte u ostalim našim Novostima.
Priča o Black Angus mesu počinje u Škotskoj, gde su nastali prvi preci ove rase goveda. U 19. veku, tačnije tokom perioda Industrijske revolucije, govedar Dejvid Bafan započeo je svoj rad na stvaranju nove rase goveda.
Na listi restorana koji služe naše proizvode je i čuveni “Nachos” u Strahinjića Bana 66a u Beogradu. Ovaj restoran...
Burger od junećeg mesa rase Black Angus je postao sinonim za vrhunski burger. S toga ne čudi što nam je upućen poziv za učešće